6°C
28 Νοεμβρίου 2022
Expand search form

ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2017

ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2017

Δείτε το πρόγραμμα Γιορτές Νεολαίας 2017.

 

Η νεολαία της Ξάνθης, η πηγή ελπίδας και δύναμης αυτού του τόπου, μέσα από τις γιορτές νεολαίας του Δήμου Ξάνθης και τον πολιτισμό, που αποτελεί το πλέον ασφαλές μονοπάτι υπέρβασης κάθε δυσκολίας, εκφράζει για ακόμη μια φορά τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της.
Οι νέοι και οι νέες, αυτά τα παιδιά που δίνουν ζωή και ρυθμό στην πόλη μας κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, ανα­δεικνύουν το δυναμισμό τους και τις αξίες τους χαρίζοντας σε όλους μας όμορφες πινελιές δροσιάς και ελπίδας. Δίνουν και πάλι το δικό τους μοναδικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, πλημμυρίζοντας με μουσικές νότες την καθημερινότητά μας.
Είναι τα παιδιά μας που στηρίζουν την πόλη, το τόπο και τις παραδόσεις, που γνωρίζουν καλά ότι ο πολιτισμός είναι δημιουργία και έκφραση συναισθημάτων. Αυτά τα παιδιά που παρά τις δυσκολίες των καιρών κάνουν όνειρα, έχουν την ικανότητα, αλλά και τις αντοχές για να δημιουργήσουν ένα ελπιδοφόρο και άκρως ανθρώπινο μέλλον.
Η Ξάνθη εμπιστεύεται και αγκαλιάζει, το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, τη νεολαία της και στηρίζει έμπρακτα την κάθε προσπάθεια έκφρασής της.
Ας είμαστε όλοι παρόντες σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, σε αυτή την ετήσια συνάντηση και ας απολαύσουμε την ζωντάνια, την ομορφιά και την αθωότητα που τα νιάτα φέρνουν.
Από τις νέες και τους νέους μας αντλούμε όλοι δυνάμεις κι αισιοδοξούμε για το αύριο.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με μεγάλη χαρά είναι για ακόμη μία χρονιά αρωγός του πιο αισιόδοξου θεσμού, των Γιορτών Νεολαίας. Στο τέλος της άνοιξης και με την αρχή του καλοκαιριού η μαθητιώσα νεολαία της πόλης μας παρουσιά­ζει τα δικά της άνθη και καρπούς. Η καλλιτεχνική δημιουργία, η επιστήμη, η έκφραση γίνονται τα στολίδια της πόλης, που τολμά να οραματίζεται μέσα από τα μάτια των νέων ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Η ματιά αυτή έχει πολλά να μας πει, να μας διδάξει και της οφείλουμε την αμέριστη προσοχή και συμπαράσταση. Με αυτή την αισιόδοξη και δυναμική προοπτική έχουμε τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε τη δημιουργία με όρους αθωότητας.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού

Δήμου Ξάνθης

Πασχάλης Λύρατζης

 

Για μία ακόμα σχολική χρονιά στα σχολεία της Δ/θμιας Εκπ/σης της Π.Ε. Ξάνθης ομάδες μαθητών συμμετέχουν δραστήρια υλοποιώντας Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στις κατευθύνσεις της Αγωγής Σταδιοδρομίας, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, δίνοντας το δικό τους χρώμα μέσα από την καινοτομία, την ευρημα­τικότητα, τη δημιουργία.
Αρωγοί τους οι εκπαιδευτικοί που ενστερνίζονται και εφαρμόζουν στην πράξη τις αρχές της διεπιστημονικής θεώρησης, τη βιωματική προσέγγιση, την ενθάρρυνση της μαθητικής πρωτοβουλίας, την ανάπτυξη δημοκρατικού διαλόγου και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Τα προγράμματα έχουν αναδείξει σε υψηλό βαθμό ποιοτικά αλλά και ποσοτικά χαρα­κτηριστικά μετά από μία συνεχή ανατροφοδότηση, σε επίπεδο μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών των σχολείων, όλων των στοιχείων που συνελίσσονται στην εξέλιξη ενός Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Οι Γιορτές Νεολαίας του Δήμου Ξάνθης, αποτελούν εφαλτήριο για τη δημιουργικότητα των μαθητών με την ανάδειξη των εργασιών τους και αποτελούν ένα μεγάλο βήμα για την δημόσια έκθεση της κριτικής, της ανάλυσης και της ευρηματικό­τητάς τους, στην αντιμετώπιση των αντιθέσεων που υπεισέρχονται στα υπό μελέτη θέματα. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Π.Ε. Ξάνθης προσκαλεί ομάδες Σχ. Δραστηριοτήτων να προβάλλουν τις εργασίες τους, αξιοποιώντας τον θεσμό των γιορτών Νεολαίας του Δήμου Ξάνθης, και να ανανεώσουν τους δεσμούς των σχολείων με την τοπική κοινωνία, παρου­σιάζοντας τα παραγόμενα συμπεράσματα και δράσεις τους σε όλο τον κόσμο της Ξάνθης.

Ο Δ/ντής Δ.Δ.Ε. Π.Ε. Ξάνθης

Γεώργιος Παπαθανασίου

 

Κάθε χρόνο στις «Γιορτές Νεολαίας» στην Ξάνθη, τα σχολεία μας ανοίγουν τις πόρτες τους στην τοπική κοινωνία και πα­ρουσιάζουν τις δράσεις τους με τρόπο μοναδικό, με φαντασία και μεράκι. Θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα, μουσική, εικαστικά, διαλέξεις, ενημερωτικό υλικό για ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους, των γονέων και των συμπολιτών μας, δείχνει τη ζωντάνια και δημιουργικότητα των μαθητών/-τριών μας.
Όλες αυτές οι δράσεις ενεργητικής και βιωματικής μάθησης αφορούν στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, στους άξονες της Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, στην Αγωγή Υγείας και του Πολιτισμού γενικότερα. Η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η καλλιέργεια της αειφορικής διαχείρισης, η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, η καλλιέργεια της αισθητικής και δημιουργικής έκφρασης αποτελούν στόχους που θέτουμε μέσα από την άτυπη και προαιρετική εκπαίδευση και υλοποιούνται με την εθελοντική καθοδήγηση των εκπ/κών και προαιρετική συμμετοχή των μαθητών, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου μας φέτος παρουσιάζουμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πολιτι­στική Εβδομάδα αφιερωμένη στο ΣΑΙΞΠΗΡ – με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του (23/4/1564 – 23/4/1616), Ημερίδα παρουσίασης καλών πρακτικών μέσα από την Αγωγή ψυχικής και σωματικής Υγείας, καθώς επίσης εθελοντικές δράσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
Επίσης τα σχολεία μας παρουσιάζονται μαθητικές δράσεις και δημιουργίες εμφορούμενοι μέσα από την αειφορική και ολιστική χρήση του Περιβάλλοντος και την αξιοποίηση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Συγχαίρουμε τους μαθητές και τους εκπ/κούς που με τη συμμετοχή τους συμβάλλουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία και καλούμε τους γονείς και τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις και να ενθαρρύνουν με την παρουσία τους μαθητές/τριες και τους εκπ/κούς σε έργα δημιουργίας.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης

Η Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων

Δ.Δ.Ε. Ξάνθης

Κλούρη Ι. Πόπη

 

 

Η Δνση Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης, μέσα από τη συμμετοχή της στις ετήσιες Γιορτές Νεολαίας επιδιώκει να παράσχει σε όλους τους μαθητές την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, δια μέσου του έργου τους, με την τοπική κοινωνία, να αναδείξουν το σύγχρονο ρόλο του Σχολείου και να σηματοδοτήσουν πως η γνώση δεν είναι μια αποστεωμένη ακαδημαϊκή διαδικα­σία, αλλά αντιθέτως πολύπλευρη και δημιουργική ανάπτυξη δεξιοτήτων και προσωπικοτήτων.
Μέσα στο σχολείο ο μαθητής βρίσκει χώρο έκφρασης και δημιουργίας και αναπτύσσει κάθε χάρισμά του, κλίση, ροπή ή ταλέντο. Χειροτεχνίες, οικοτεχνίες, συνεργασίες δημιουργίας, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ραδιοφωνικές εκπομπές, περιβαλλοντικές δράσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και μαγειρική είναι ένα μικρό μόνο δείγμα της δημιουργικής ικανότη­τας των μαθητών μας και της πολιτιστικής ανατροφοδότησής τους. Εφόδια για την ομαλή μετεξέλιξή τους σε ορθολογικά σκεπτόμενα παραγωγικά μέλη της ευρύτερης κοινωνίας που θα σηματοδοτήσουν παράλληλα και το γίγνεσθαι της πατρίδας μας στο σήμερα μα και στο αύριο.

Ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης

Αναστάσιος Μάρκου

Στα πλαίσια οργάνωσης της συμμετοχής μας στις φετινές Γιορτές Νεολαίας και αξιοποιώντας τον παρόντα χώρο, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και εξωτερικούς συνεργάτες που για ακόμη μία χρονιά στάθηκαν αρωγοί και υποστηρικτές του δύσκολου έργου της διοργάνωσης και του συντονισμού εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς ηλικιακά μαθητές.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που μας διέθεσαν, ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες που μας κατέθεσαν, ευχαριστώ πολύ για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, ευχαριστώ πολύ για τον καλό τους λόγο και το χαμόγελό τους.

Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης

 

Χαμαλίδου Μπία

Προηγούμενη Ανάρτηση

ΞΑΝΘΗ ΠΟΛΙΣ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017)

Επόμενη Ανάρτηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …