Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για όλους τους σπουδαστές αρχάριους & προχωρημένους για τη σχολική χρονιά 2016-2017 στο Ωδείο, Φιλαρμονική και Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης πραγματοποιούνται καθημερινά έως 30 Οκτωβρίου 2016

Δίπτυχο Δ. Ωδείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για όλους τους σπουδαστές αρχάριους & προχωρημένους για τη σχολική χρονιά 2016-2017 στο Ωδείο, Φιλαρμονική και Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης πραγματοποιούνται καθημερινά έως 30 Οκτωβρίου 2016.

ΩΔΕΙΟ

Στο Ωδείο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης η εκπαίδευση ξεκινά με την μουσική προπαιδεία (Προσχολική ηλικία) και ολοκληρώνεται με την απονομή Πτυχίου ή Διπλώματος στα τμήματα των οργάνων και των θεωρητικών. Στους αποφοίτους που έχουν κατακτήσει υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, το Ωδείο παρέχει τις ευκαιρίες να παρουσιάζονται συχνά στο κοινό και να προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στις σχολές Μουσικών Σπουδών (Α.Ε.Ι.)

Ο κύκλος του προγράμματος μουσικοκινητικής αγωγής – μουσικής προπαιδείας απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών, προκειμένου να γνωρίσουν το μαγικό και συναρπαστικό κόσμο της Μουσικής.

Για τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα και σχολές:

Μουσική Προπαιδεία για παιδιά 4-8 ετών – Θεωρητικά μαθήματα – Παιδική χορωδία (ΔΩΡΕΑΝ) – Ανώτερα Θεωρητικά με τμήματα Αρμονίας (Ειδικό), Αντίστιξης, Φούγκας, Σύνθεσης – Πιάνου – Πνευστά – Κιθάρα – Μονωδία (Έντεχνο Τραγούδι) Έγχορδα με τμήμα Βιολιού – Βυζαντινής Μουσικής – Χορωδία ενηλίκων.

Το Ωδείο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης είναι αναγνωρισμένο μουσικό εκπαιδευτήριο και υπάγεται στον άμεσο έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Η διδακτέα ύλη, τα προγράμματα και οι τίτλοι σπουδών, η διάρκεια φοίτησης και η εν γένει λειτουργία του Ωδείου καθορίζονται από σχετικούς νόμους, διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.

 

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Η Φιλαρμονική του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1903. Από τότε έως και σήμερα δίνει την ευκαιρία στους νέους που ασχολούνται με την μουσική να ενταχθούν σ΄ ένα ευρύτερο μουσικό σύνολο, να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της μουσικής.

Το ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής στα αρχικά στάδια ήταν απλά μουσικά κομμάτια, αλλά με την πρόοδο του χρόνου έχει φτάσει στο επίπεδο να μπορεί να συμπεριλάβει όλους σχεδόν τους τύπους μουσικής, από κλασσική Jazz και Blues και να διοργανώνει συναυλίες υψηλού επιπέδου.

 

Ώρες εγγραφών για το Ωδείο και τη Φιλαρμονική:

Δευτέρα- Παρασκευή (09:00-14:00& 18:00-20:00)

Τηλέφωνο: 2541024542

Διεύθυνση: Πλατεία Διοικητηρίου 1α

Ε-mail: odeio.kentropolitismouxanthis@gmail.com

 Δίπτυχο Δ. Σχολής Χορού

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

 

Στη Σχολή Χορού η οποία λειτουργεί από το 1992 φοιτούν παιδιά ηλικίας από 3,5 ετών και πάνω στα παρακάτω  τμήματα:

  • Μουσικοκινητικής Αγωγής (Για παιδιά ηλικίας 3,5 ετών)
  • Κλασσικού Χορού (Σύστημα VAGANOVA)
  • Σύγχρονου Χορού (Σύστημα J. LIMON)
  • HIP HOP (αρχαρίων- προχωρημένων)
  • FREE STYLE – ZUMBA (Για παιδιά)
  • ZUMBA (ενηλίκων)

Ώρες εγγραφών: Δευτέρα- Παρασκευή (10:00-14:00& 17:00-20:00)

Τηλέφωνο: 2541077148.

Η Σχολή χορού στεγάζεται στο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ»

Προηγούμενη Ανάρτηση

πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού, καθηγητών μουσικής, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου επί ωρομισθία από 01-10-2016 έως 30-6-2017, του ΝΠΔΔ Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Τμήμα Πολιτισμού, που εδρεύει στη Ξάνθη, Πλ. Διοικητηρίου 1Α, σύμφωνα με τη διαδικασία του Π.Δ. 524/80 (ΦΕΚ 134/Α/17-7-1980)

Επόμενη Ανάρτηση

Πίνακες επιτυχόντων, διορεστέων & επιλαχόντων του μουσικού καλλιτεχνικού προσωπικού με σύμβαση Εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου επί ωρομίσθιας έως 30-06-2017.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …