Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση

Κυριακή, 15/02 11:30
Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Για δεύτερη φορά στο θεσμό των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι πραγματοποιείται η παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών με τίτλο:
«Μισό αιώνα Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Μισό αιώνα παιδικά χαμόγελα!»
Πιστοί στην εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλατε την παιδική καρναβαλική παρέλαση, ανανεώνουμε και φέτος το ραντεβού μας, με το θεσμό, που κερδίζει τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό των παιδιών! Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού, με την ευθύνη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και την πολύχρωμη παρέα από τα «Ανεμοσκορπίσματα» με τις μασκώτ, τους ξυλοπόδαρους και χαρούμενους κλόουν θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ξεκινώντας από την διασταύρωση της 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, τα «Ανεμοσκορπίσματα» με τις πιο γερές δόσεις κεφιού, ζωντάνιας και χιούμορ, θα πάρουν την σκυτάλη, τέσσερις αστείοι ανιματέρ που θα αναλάβουν το ζέσταμα του κοινού με μουσικοκινητικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και τα παραδοσιακά γαϊτανάκια. Μουσική επένδυση από τον Δημήτρη Αργυρίου και Δημήτρη Έμπορο.
Μετά το τέλος της παρέλασης, στην κεντρική πλατεία και περιφερειακά της κεντρικής σκηνής, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που διοργανώνουν οι Πρόσκοποι της Ξάνθης.
Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Κεντρικής Πλατείας
Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης – μέλος ΟΓΕ, παρουσιάζει θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο παραμύθι της Ταμάρας Καζαντζίδου «Η Λιχουδοχώρα»
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η παιδική καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00

Προηγούμενη Ανάρτηση

Έναρξη ΘΛΕ 2015 από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο – Η μεγάλη γιορτή της Λαογραφίας

Επόμενη Ανάρτηση

«Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση» – Είσοδος Πόλης (από Καβάλα)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …