1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο ανάπτυξη. Με την υποστήριξη του Xanthi TechLab

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο ανάπτυξη. Με την υποστήριξη του Xanthi TechLab

 

Ο οργανισμός  Envolve Entrepreneurship διοργανώνει τον «1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο ανάπτυξη» που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) σύμφωνα με το έγγραφο με αριθμό πρωτ. 109096/2020. Ο υποστηρίζεται επικοινωνιακά από το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.


Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει τους μαθητές/τριες των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων της χώρας να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα,   θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους. 


Σκοπός είναι μέσα από την ανάδειξη και την καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά επιχειρηματιών, που θα είναι προσανατολισμένη στην αειφόρο ανάπτυξη και θα συμβάλει με καθοριστικό τρόπο στη διατήρηση ενός βιώσιμου πλανήτη στο εγγύς μέλλον. 

Οι μαθήτριες/τές θα συμμετέχουν σε ομάδες έως τεσσάρων ατόμων και την παιδαγωγική καθοδήγηση και συντονισμό των μελών της ομάδας θα αναλάβει εκπαιδευτικός του σχολείου.  Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λήγει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021  https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/

 

Η κάθε ομάδα θα υποβάλει σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική της ιδέα, το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας. 


Στο παρακάτω σύνδεσμο () μπορείτε να βρείτε την αφίσα και προκήρυξη του διαγωνισμού. Προσδοκούμε στην ενημέρωση και κινητοποίηση των μαθητριών/τών και εκπαιδευτικών σας για τη συμμετοχή τους σε αυτόν. 


Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού που περιλαμβάνει την (https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/).

 

Προηγούμενη Ανάρτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό χωριό

Επόμενη Ανάρτηση

Μεγάλος Μαθητικός Διαγωνισμός STEM STARS GREECE 2021

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …