Μπάνερ εκδήλωσης Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

2oς Κύκλος του προγράμματος STEAming the Future στο Xanthi Tech Lab

Η τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση είναι σήμερα γεγονός. Έξυπνα και αυτόνομα συστήματα, το διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) είναι έννοιες που αποτελούν μια πραγματικότητα για τον εργασιακό χώρο, στον οποίον θα βρεθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σήμερα.

Το πρόγραμμα STEAMing the Future συντονίζεται από το Anna Papageorgiou STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια. Η ομάδα των εκπαιδευτών αποτελείται από νέες και νέους με αγάπη τόσο για το αντικείμενό τους, όσο και για τη  μετάδοση γνώσης στις νεότερες γενιές.

Το πρόγραμμα STEAMing the future στοχεύει στην ενίσχυση των απαραίτητων  ικανοτήτων για την Βιομηχανία 4.0 μαθητών και μαθητριών 14-18 ετών. Οι ικανότητες αυτές δεν εστιάζουν μόνο σε γνώσεις,  αλλά και σε δεξιότητες, στάσεις και  αξίες. Οι ψηφιακές δεξιότητες, οι δεξιότητες  κριτικής σκέψης, συνεργασίας, συμπερίληψης και ισότητας μεταξύ των φύλων  αποτελούν  το κλειδί για να πετύχουμε τους στόχους που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη για ένα βιώσιμο μέλλον και κεντρικό άξονα του προγράμματος STEAMing the Future.

Το πρόγραμμα STEAMing the Future προσφέρει:

  • Εργαστήρια στο Techlab Ξάνθης για μαθητές και μαθήτριες 14-18 ετών από την περιοχή της Ξάνθης.
  • Διδικτυακά εργαστήρια για μαθητές και μαθήτριες 14-18 από όλη την Ελλάδα
  • Αποθετήριο με εκπαιδευτικά άρθρα  και video.

  • Ο δεύτερος κύκλος δωρεάν, δια ζώσης μαθημάτων πραγματοποιείται στο Τech Lab Ξάνθης και ξεκινάει την 1η Απριλίου. Δηλώστε σήμερα συμμετοχή. Ημερομηνίες μαθημάτων:
  • 01-02 & 08-09 Απριλίου 2023

Συμμετοχή https://steamingthefuture.gr/mathimata-stin-xanthi/

Προηγούμενη Ανάρτηση

FUTURE LIBRARY, ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 2023-2025

Επόμενη Ανάρτηση

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …