Εκδηλώσεις

Δεκ
13
Πα
Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου «Στηρίζω» @ Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Δεκ 13 @ 18:00

Η γιορτή θα περιλαμβάνει σαρανταπεντάλεπτη ταινία κινουμένων σχεδίων Ice Age: A Mammoth Christmas (Η εποχή των παγετώνων: το μαμούθ των Χριστουγέννων. Μεταγλωττισμένο). Ζωντανή μουσική και χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης με χριστουγεννιάτικα κεράσματα. Κάλαντα από τα παιδιά του συλλόγου «Στηρίζω» και δωράκια που θα μοιράσει ο Άγιος Βασίλης για να μπουν όλοι χαρούμενοι στο κλίμα της πιο όμορφης γιορτής της αγάπης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όσοι έρθετε μπορείτε να φέρετε τρόφιμα ή προϊόντα πρώτης ανάγκης (όπως κάθε χρόνο, μαζεύουμε για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη).

Αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους… @ Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Δεκ 13 @ 18:30

Μια φορά κι έναν καιρό μια παρέα φίλων που αγαπά τα λαϊκά παραμύθια έφτιαξε την ομάδα «ΠαραμυθοΘράκες». Από τότε ανταμώνουμε, μικροί και μεγάλοι, και αφηγούμαστε παραμύθια, με τον δικό μας τρόπο και τη δική σας βοήθεια. Για να γίνει αφορμή το παραμύθι να ζήσουμε όλοι καλύτερα…

Στην χριστουγεννιάτικη αυτή αφήγηση θα συμμετέχουν και νέοι αφηγητές που παρακολουθούν το ετήσιο σεμινάριο γραφής και αφήγησης παραμυθιών στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. 

Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού http://pf-academy.gr/ Οργάνωση: ΙΘΤΠ, επιμέλεια: ΠαραμυθοΘράκες

Είσοδος ελεύθερη

13-12-2019 Αφίσα παραμυθοθράκες
Δεκ
14
Σα
Χριστουγεννιάτικο bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» @ Ευχούπολη
Δεκ 14 @ 09:00

Όπως κάθε χρόνο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προετοιμάζει τα χριστουγεννιάτικα του είδη με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών του! Στον ίδιο χώρο θα γίνεται ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις και το πολυδιάστατο έργο του οργανισμού. Η στήριξή είναι πολύτιμη προκειμένου να συνεχιστεί η καθημερινή προσπάθεια για τα παιδιά που μεγαλώνουμε και στηρίζουμε πανελλαδικά μέσα από το σύνολο των δράσεων μας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε, για μία ακόμα φορά, όλοι μαζί να προσφέρουμε σε κάθε παιδί ότι έχει ανάγκη: Ένα στολισμένο σπιτικό γεμάτο αγάπη, ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και φυσικά δώρα από τον Άη Βασίλη!

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το ΕΕΕΕΚ Γενισέας @ Ευχούπολη
Δεκ 14 @ 10:00

Στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησης και ένταξης των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης, καθώς επίσης και στην προσπάθεια ενημέρωσης για τους στόχους λειτουργίας του σχολείου μας, οι γιορτινές αυτές μέρες είναι μια άριστη ευκαιρία για την συμμετοχή σε ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι, όπου θα παρουσιαστεί η ποιοτική δουλειά που πραγματοποιείται στα εργαστήριά μας.

Οι μαθητές θα γνωριστούν με τους συνδημότες, θα συζητήσουν μαζί τους και θα εκθέσουν τα δημιουργήματά τους, τα οποία πραγματοποιούν καθημερινά με κόπο και πολλή προσπάθεια.

ΕΕΕΕΚ ΓΕΝΙΣΕΑΣ 14.12.19
Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη και ο Βυζαντινός Άϊ Βασίλης @ Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Δεκ 14 @ 18:00

Ο σκηνοθέτης και καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Βουλτσίδης και η σκηνογράφος και μουσικός Γεωργία Γιαννοπούλου παρουσιάζουν ένα καινούργιο έργο. Με ζωηρό και στοχαστικό τρόπο περνάει στους μικρούς και στους μεγάλους μας φίλους το πνεύμα του δικού μας Καππαδόκα Άϊ Βασίλη, το μήνυμα του να δίνουμε σημασία στα αισθήματα και όχι στα χρήματα. Στην παράσταση συνδυάζονται αρμονικά αφήγηση, ζωντανό θέατρο, θέατρο σκιών και μουσική επί σκηνής με σαντούρι, ταμπουρά και τραγούδι.

Δεκ
15
Κυ
Ο Καραγκιόζης και ο Μινώταυρος @ Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Δεκ 15 @ 12:30

Ο σκηνοθέτης και καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Βουλτσίδης και η σκηνογράφος και μουσικός Γεωργία Γιαννοπούλου παρουσιάζουν μία «χορταστική» παράσταση θεάτρου σκιών, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί διαδραστική εκδήλωση με τα παιδιά.

Διάβασα… σειρά σου! @ Ξενοδοχείο Le Chalet
Δεκ 15 @ 17:00

Χάρισε ένα βιβλίο, καινούριο ή μεταχειρισμένο και χάρισε χαμόγελα!

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή παιδικών βιβλίων και σχολικών βοηθημάτων, καινούριων και μεταχειρισμένων, προκειμένου να δοθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και:

Διαδραστικό παραμύθι 
Μαγικά κόλπα 
Ακροβατικά 
Ζογκλερικά 
Face painting
και πολύ παιχνίδι! 

Οργάνωση: 

received_287141165516798
Δεκ
16
Δε
4ο Ξάνθειο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών και Ορχηστρών @ Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Δεκ 16 @ 18:30

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης διοργανώνουν το 4ο Ξάνθειο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών και Ορχηστρών. Μια χριστουγεννιάτικη μουσική γιορτή των Σχολείων της πόλης μας διανθισμένη με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την Ελλάδα κι απ’ όλο τον κόσμο.

Συμμετέχουν το 9ο Νηπιαγωγείο και τα Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10 ο, 11ο, 12ο, 13ο, 14ο, 15ο και 20ο.

Δεκ
19
Πε
Συναυλία Μουσικού Σχολείου Ξάνθης @ Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Δεκ 19 @ 20:00

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης μας ξεναγεί σ’ ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι γεμάτο μελωδία, ανθρωπιά και συγκίνηση.

Δεκ
20
Πα
Το δώρο της Παπλωματούς @ Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Δεκ 20 @ 11:00

H μουσικοθεατρική παράσταση «Το δώρο της Παπλωματούς» από το 1ο Λύκειο (τμήματα Α2 και Α4) και το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία.

 

Συναυλία με τον “sele” @ Πλατεία Ελευθερίας
Δεκ 20 @ 19:00

Ο sele (aka Δημήτρης Σελένιος) σε μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Δεκ
21
Σα
Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων @ Ευχούπολη
Δεκ 21 @ 10:00

Ο πολιτιστικός – περιβαλλοντικός – ζωοφιλικός σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, πλαισιωμένη από μουσική και δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους.

adespota-yiothesia3-1-850x567
Παραδοσιακά κάλαντα από τις χορωδίες των συλλόγων @ Πλατεία Δημοκρατίας
Δεκ 21 @ 11:30
  • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Διευθύνει: ο Θεόδωρος Μανώλης.
  • Εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης.
  • Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Τραντέλλενες» με μελωδίες στο πνεύμα των ημερών.
  • Ο σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης σε παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα.
  • Παραδοσιακά κάλαντα από το σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ξάνθης.
Πεζόδρομος Δαγκλή @ Πεζόδρομος Δαγκλή
Δεκ 21 @ 12:00

Ο ξυλοπόδαρος της Δαγκλή θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους και θα τους μοιράσει γλυκά και μπαλόνια.

Δεκ
22
Κυ
Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων @ Ευχούπολη
Δεκ 22 @ 10:00

Ο πολιτιστικός – περιβαλλοντικός – ζωοφιλικός σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, πλαισιωμένη από μουσική και δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους.

adespota-yiothesia3-1-850x567
Close Menu