Εκδηλώσεις

Αυγ
31
Σα
Έκθεση ζωγραφικής @ Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ
Αυγ 31 @ 18:00

Παρουσίαση μέρους της συλλογής της «Μικρής πινακοθήκης της ΦΕΞ».  Παρουσιάζονται έργα των: Δημήτρη Σταθόπουλου, Αναίδα Χουρσουντιαν, Άννα Τενέζη, Γιάννη Μενεσσίδη, Γ. Χωριατέλλη, Ιωάννη Μητράκα, Κώστα Λαχά, Στάθη Κατσαρέλη, Σκοντράνη Ηλία, Σταύρου Παναγιωτάκη κ.ά. Τα έργα έχουν δωριστεί στη ΦΕΞ από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Διάρκεια έκθεσης έως 7 Σεπτεμβρίου.

Εκθέσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης» @ Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης»
Αυγ 31 @ 19:00

• 2ος όροφος
Έκθεση φωτογραφίας «1919-2019, 100 Χρόνια Ελεύθερη Ξάνθη»

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης είναι ένας καθιερωμένος πολιτιστικός θεσμός της πόλης μας, στον οποίο η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου συμμετέχει με τη διοργάνωση φωτογραφικών και εικαστικών εκθέσεων. Το 2019 αποτελεί ένα χρονικό ορόσημο για τον τόπο μας, αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωσή του και την ένταξή του στον εθνικό κορμό. Σε αυτή την επέτειο είναι αφιερωμένη η φετινή φωτογραφική έκθεση με τίτλο «100 χρόνια ελεύθερη Ξάνθη. Φωτογραφικά στιγμιότυπα», στην οποία εκτίθεται μέρος του πολύτιμου φωτογραφικού αρχείου του γνωστού συλλέκτη Αναστάσιου Τεφρωνίδη, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης. Η φωτογραφική κάμερα απαθανατίζει τις ιστορικές στιγμές ώστε αυτές να μην χάνονται στο χρόνο, αλλά να μένουν στο παρόν και να εμπνέουν για το μέλλον.

Afisa fotorgafoi

• 1ος όροφος – Κεντρική αίθουσα
Έκθεση φωτογραφίας της «Ερασιτεχνική Ομάδα Φωτογράφων Ξάνθης»
Φωτογραφίες από περισσότερους από 15 ερασιτέχνες Ξανθιώτες φωτογράφους. Στην έκθεση συμμετέχει με έργα του και ο διεθνώς βραβευμένος φωτογράφος των Σερρών Νίκος Τζαναβάρης που κατέκτησε το Λούβρο με τις φωτογραφίες του
Επιμέλεια έκθεσης, Βαρβάρα Δήμου. Οργάνωση, Χρήστος Λερίδης, Μαίρη Δαληκριάδου

• Μικρή αίθουσα 1
Έκθεση «Δημιουργίες με διάφορες πέτρες» της Δήμητρας Γκεβρέκη – Κούκου

• Μικρή αίθουσα 2
Έκθεση Αγιογραφίας Γεωργίας Σαρρή

• Αύλειος χώρος
Ζωγραφική: Ανθίππη Πάγκαλου, Γαρυφαλιά Μπαρή, Νούλη Χοχλιούρου, Ντιντέμ Αλήτσογλου, Γιώργος Παπινιάν, Αναστασία Μπαΐρα, Ελπίδα Ευφραιμίδου.
Πυρογραφία: Περικλής Χονδρός, Δημήτρης Δετσαρίδης
Κοσμήματα – διακοσμητικά: Νικολέτα Μπελέρη.
Χειροποίητο κόσμημα: Δάφνη Κεχάγιογλου, Άννα Καφφετζή.
ΚΑΠΗ Ξάνθης: Χρυσούλα Χαμαλίδου .

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ 2
Έκθεση αρχιτεκτονικών σχεδίων της Άννας Ψωμά @ Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης
Αυγ 31 @ 19:30

Έκθεση αρχιτεκτονικών σχεδίων της Λιβαδιώτισσας αρχιτέκτονος Άννας Ψωμά με θέματα από την Ξάνθη, την Κωνσταντινούπολη την Ανατολική Θράκη και τη Μικρασία. Ώρες λειτουργίας: 19:30-23:30 Διάρκεια έκθεσης έως 7 Σεπτεμβρίου.

(Στην φωτογραφία, το σπίτι στην οδό Στάλιου 13 ζωγραφισμένο από την Άννα Ψωμά).

Ξάνθη 033
Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών @ Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης
Αυγ 31 @ 19:30

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών στον χώρο του «Μουσείου της Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας», όπου εκθέτει αυθεντικές φορεσιές και πιστά αντίγραφά τους από τη συλλογή του. Ώρες λειτουργίας: 19:30-21:30 Διάρκεια έκθεσης έως 7 Σεπτεμβρίου.

Λύκειο έκθεση φορεσιων
Έκθεση «Δημιουργίες … από χέρι» @ Πολυχώρος Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης
Αυγ 31 @ 20:00
6 -κοσμημα 31 Αυγούστου

Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος και άλλων καλλιτεχνικών κατασκευών. Κάθε χρόνο στον πολυχώρο του λαογραφικού και ιστορικού μουσείου Ξάνθης και στο πλαίσιο των γιορτών παλιάς πόλης η ομάδα παρουσιάζει τις νέες της δημιουργίες τις «δημιουργίες…από χέρι». Διάρκεια έκθεσης έως 7 Σεπτεμβρίου.

Σεπ
1
Κυ
Έκθεση-ξενάγηση «Ξάνθη 1919 – 2019 / Ξάνθη ελεύθερη» @ Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Σεπ 1 @ 10:00

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης (1919-2019) και την πορεία προς την ενσωμάτωση της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα ένα χρόνο αργότερα (1920) το μουσείο παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα μιας πολυτάραχης εποχής. που έκριναν την τύχη της πόλης μας και διαμόρφωσαν τη φυσιογνωμία της ως μέλους της ελληνικής επικράτειας. «Μαρτυρολόγια…Οι πρώτοι Όμηροι. Τα ντουρντουβάκια… Διασυμμαχική κατοχή…» Είσοδος 2€. Διάρκεια έκθεσης έως 7 Σεπτεμβρίου.

Close Menu