Εκδηλώσεις

Αυγ
31
Σα
Εκθέσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης» @ Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης»
Αυγ 31 @ 19:00

• 2ος όροφος
Έκθεση φωτογραφίας «1919-2019, 100 Χρόνια Ελεύθερη Ξάνθη»

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης είναι ένας καθιερωμένος πολιτιστικός θεσμός της πόλης μας, στον οποίο η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου συμμετέχει με τη διοργάνωση φωτογραφικών και εικαστικών εκθέσεων. Το 2019 αποτελεί ένα χρονικό ορόσημο για τον τόπο μας, αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωσή του και την ένταξή του στον εθνικό κορμό. Σε αυτή την επέτειο είναι αφιερωμένη η φετινή φωτογραφική έκθεση με τίτλο «100 χρόνια ελεύθερη Ξάνθη. Φωτογραφικά στιγμιότυπα», στην οποία εκτίθεται μέρος του πολύτιμου φωτογραφικού αρχείου του γνωστού συλλέκτη Αναστάσιου Τεφρωνίδη, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης. Η φωτογραφική κάμερα απαθανατίζει τις ιστορικές στιγμές ώστε αυτές να μην χάνονται στο χρόνο, αλλά να μένουν στο παρόν και να εμπνέουν για το μέλλον.

Afisa fotorgafoi

• 1ος όροφος – Κεντρική αίθουσα
Έκθεση φωτογραφίας της «Ερασιτεχνική Ομάδα Φωτογράφων Ξάνθης»
Φωτογραφίες από περισσότερους από 15 ερασιτέχνες Ξανθιώτες φωτογράφους. Στην έκθεση συμμετέχει με έργα του και ο διεθνώς βραβευμένος φωτογράφος των Σερρών Νίκος Τζαναβάρης που κατέκτησε το Λούβρο με τις φωτογραφίες του
Επιμέλεια έκθεσης, Βαρβάρα Δήμου. Οργάνωση, Χρήστος Λερίδης, Μαίρη Δαληκριάδου

• Μικρή αίθουσα 1
Έκθεση «Δημιουργίες με διάφορες πέτρες» της Δήμητρας Γκεβρέκη – Κούκου

• Μικρή αίθουσα 2
Έκθεση Αγιογραφίας Γεωργίας Σαρρή

• Αύλειος χώρος
Ζωγραφική: Ανθίππη Πάγκαλου, Γαρυφαλιά Μπαρή, Νούλη Χοχλιούρου, Ντιντέμ Αλήτσογλου, Γιώργος Παπινιάν, Αναστασία Μπαΐρα, Ελπίδα Ευφραιμίδου.
Πυρογραφία: Περικλής Χονδρός, Δημήτρης Δετσαρίδης
Κοσμήματα – διακοσμητικά: Νικολέτα Μπελέρη.
Χειροποίητο κόσμημα: Δάφνη Κεχάγιογλου, Άννα Καφφετζή.
ΚΑΠΗ Ξάνθης: Χρυσούλα Χαμαλίδου .

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ 2
Σεπ
6
Πα
Παρουσίαση βιβλίου της συλλογής «Ηθμοί» της συγγραφέως Ελευθερίας Γανωτίδου @ Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης»
Σεπ 6 @ 19:00

Στην ποιητική συλλογή της Ελευθερίας Γανωτίδου «Ηθμοί», που μάλιστα είναι και η πρώτη της, ο περιεκτικός ποιητικός λόγος, οι κατασταλαγμένες απόψεις, οι σκέψεις που το φίλτρο (ηθμός) του χρόνου διαμόρφωσε, οι εικόνες που με περισσή ευαισθησία αποτυπώνονται παρασύρουν τον αναγνώστη σε μια ενδιαφέρουσα περιδίνηση από την οποία αρνείται να διαφύγει.

Close Menu