Εκδηλώσεις

Αυγ
31
Σα
Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών @ Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης
Αυγ 31 @ 19:30

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών στον χώρο του «Μουσείου της Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας», όπου εκθέτει αυθεντικές φορεσιές και πιστά αντίγραφά τους από τη συλλογή του. Ώρες λειτουργίας: 19:30-21:30 Διάρκεια έκθεσης έως 7 Σεπτεμβρίου.

Λύκειο έκθεση φορεσιων
Σεπ
1
Κυ
Sweets on the street @ Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης
Σεπ 1 @ 20:00

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης  σας προσκαλεί σε ένα διήμερο event  , γεμάτο από γλυκές δημιουργίες με ζάχαρη και κανέλα, με την συνδρομή της Φελίσιας Ραντζόγλου και Θεόδωρου Γιαλάογλου.

Σεπ
2
Δε
Παιδική εκδήλωση «…παραμύθι ν’ αρχινήσει!» @ Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης
Σεπ 2 @ 18:00 – 21:00

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σε συνεργασία με την ΚοινΣΕπ Οξυγόνο και 25 παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν, θα μάθουν και στο τέλος θα γράψουν το δικό τους μικρό παραμύθι, παρέα με ήρωες γνωστών και αγνώστων παραμυθιών. Μέσα από την αφήγηση και τις βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα πάρουν μια γεύση από τις μεθόδους που τα επιτρέπουν να κατανοούν νοήματα, να απελευθερώνουν την δημιουργικότητά τους, να αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση, τη φαντασία, τον λόγο και την κριτική τους σκέψη. Η συγκεκριμένη δράση ενισχύει την έννοια και το βίωμα της φιλαναγνωσίας σε βάθος χρόνου, επιτρέποντας στα παιδιά να ανακαλύψουν το λεξιλόγιο και την ευφάνταστη χρήση του λόγου με τρόπο που θα τους προσφέρει απόλαυση και διασκέδαση, πέρα από την ανάπτυξη της αντιληπτικής και κριτικής ικανότητας. Υπεύθυνος υλοποίησης: Δημήτρης Μπουζάρας. Είσοδος 5 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2541028188 και 6974586742.

«Εκτελούνται έργα… στην παλιά Ξάνθη» @ Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης
Σεπ 2 @ 19:30

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, σε συνεργασία με τις «Αλλιώτικες Προτάσεις» σας προσκαλεί και φέτος στην εκδήλωση «Εκτελούνται έργα…. στην παλιά Ξάνθη». Έτσι αναγκαζόμαστε να περπατήσουμε από σοκάκια, στενά και άγνωστες οδούς. Γνωρίζουμε όμως κρυμμένες ιστορίες, μασάλια και σημεία της παλιάς εποχής. Αφήγηση από τον καθηγητή Δημήτρη Γκαγκαλίδη, διάρκειας 1 ώρας, με αφετηρία το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης. Σας περιμένουμε…

Sweets on the street @ Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης
Σεπ 2 @ 20:00

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης  σας προσκαλεί σε ένα διήμερο event  , γεμάτο από γλυκές δημιουργίες με ζάχαρη και κανέλα, με την συνδρομή της Φελίσιας Ραντζόγλου και Θεόδωρου Γιαλάογλου.

Σεπ
3
Τρ
Παράσταση «Ο Καραγκιόζης Φούρναρης» @ Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης
Σεπ 3 @ 20:30

Ο Χατζηαβάτης αποκτά δική του επιχείρηση, ένα φούρνο. Δεν ξέρει από φούρναρης και ψάχνει να βρει κάποιον να συνεταιριστεί. Ιδανικότερος συνεταίρος απ τον Καραγκιόζη δεν υπάρχει, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη φούρναρη. Ο κόσμος καταφθάνει μαζί με φαγητά για να τα ψήσει ο νέος φούρναρης. Τα προβλήματα όμως αρχίζουν όταν οι μυρωδιές φθάνουν στο σεράι και ο Πασάς αντιλαμβάνεται ότι ανάμεσα στα φαγητά που είναι για ψήσιμο υπάρχει ένα γεύμα βασιλικό, μια χήνα παραγεμισμένη.
Η εξουσία θέλει να βάλει «χέρι» στο φαΐ του κόσμου. Ο Καραγκιόζης θα υποκύψει στις προσταγές της; Είσοδος 3€.

3b
Σεπ
4
Τε
Μουσική εκδήλωση: «Νύχτα Μαγικιά» @ Αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου
Σεπ 4 @ 21:00

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμέτοχη της παιδικής χορωδίας και της ορχήστρας εφήβων του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης. Πιάνο Βασίλης Ματζιούνης, κιθάρα Σταύρος Ευφραιμίδης, σαξόφωνο Θανάσης Παπαναστασίου, κρούστα Πασχάλης Σίσκος. Μαζί τους στο τραγούδι ο Πάνος Κράιας και στο μπουζούκι ο Βαγγέλης Τσιαπλές. Καλλιτεχνική επιμέλεια Εύα Ξανθοπουλίδου. Είσοδος 5€.

4b
Σεπ
5
Πε
Μουσική δρόμου «Μπαντινάδα» @ Παλιά Πόλη
Σεπ 5 @ 21:00

Η μπάντα αφροβραζιλιάνικων κρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης ξεκινώντας από την πλατειά Δημοκρατίας θα περιδιαβεί τους δρόμους της παλιάς Ξάνθης και τα στέκια των Συλλόγων χαρίζοντας αλλιώτικους ρυθμούς.

Μουσική εκδήλωση «Στο Χοροστάσι» @ Αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου
Σεπ 5 @ 21:00

Τηρώντας την παράδοση θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στις 19:00 και θα ακολουθήσει Χοροστάσι (Γλέντι) με την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης «Θρηίκιος Ήχος». Το Χοροστάσι ξεκινά όπως παλιά, για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να το γνωρίσουν οι νεότεροι. Μενού 10 ευρώ κατ’ άτομο εκτός ποτού.

Σεπ
6
Πα
Παιδική εκδήλωση «Αλεύρι και Ζυμάρι» @ Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης
Σεπ 6 @ 19:00

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γενισέας καλεί τα παιδιά να πειραματιστούν και να παρασκευάσουν εδέσματα με αλεύρι. Παράλληλα θα ενημερωθούν από την Κυριακή Βασιλειάδου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο για τα οφέλη της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Είσοδος 3€.

Πάρτι «Balkan Music Night» @ Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης
Σεπ 6 @ 22:00

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σας προσκαλεί όλους στην αυλή του σε ένα ξέφρενο πάρτι σε ρυθμούς Balkan. To κέφι θα φτάσει στα ύψη με πολύ χορό και μουσική από τον μοναδικό dj Andreas Pap. Σας περιμένουμε όλους! Είσοδος 5€ με το πρώτο ποτό.

Close Menu