Μπάνερ εκδήλωσης Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Έναρξη εγγραφών στη Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης

Έναρξη εγγραφών: 1 Σεπτεμβρίου 2023, Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 09:00 – 14.00 και 18:00 – 20:00

Τα μαθήματα παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ.

Η Φιλαρμονική του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1903. Από τότε έως και σήμερα δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που ασχολούνται με την ενόργανη μουσική, να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο μουσικό σύνολο, να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της μουσικής.

Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας άρτιας και καλά οργανωμένης Φιλαρμονικής, η οποία χαρίζει στο κοινό παραστάσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, με στόχο τη μουσική καλλιέργεια.

Αποτελείται από παιδιά και ενήλικες, με εφόδια τις γνώσεις και την αγάπη τους για  τη μουσική. Το ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής ήταν αρχικά απλά κομμάτια, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει φτάσει στο επίπεδο να μπορεί να συμπεριλάβει όλα σχεδόν τα είδη μουσικής, από κλασική μέχρι jazz και blues. Σκοπός της είναι να διευρύνει όλο και περισσότερο το ρεπερτόριό της.

 Οι δράσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος είναι οι παρελάσεις και οι θρησκευτικές και κάθε μορφής εθιμοτυπικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις (Χριστουγεννιάτικες, Θρακικές Λαογραφικές Εορτές κτλ). Μεγάλη όμως είναι και η συνεισφορά της Φιλαρμονικής προς το μουσικόφιλο κοινό της πόλης, καθώς οργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα συναυλίες σε γωνιές της Ξάνθης με ρεπερτόριο μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Διεύθυνση: Πλατεία Διοικητηρίου 1α, 67131 Ξάνθη

Πληροφορίες: 2541024542 (εσωτ. 4)

Email: odeio.kentropolitismouxanthis@gmail.com

Αίτηση εγγραφής

Προηγούμενη Ανάρτηση

S.T.E.M. & TECHNOLOGY FESTIVAL

Επόμενη Ανάρτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ FLEX 2023-24

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …