Συναυλία Ένας «Αρίων»…«Εκτός Ορίων»

Παρασκευή, 06/02 20:00
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Ένας «ΑΡΙΩΝ» …. «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ»
Η χορωδία «ΑΡΙΩΝ» μετά την αποχώρηση του επί 24 χρόνια μαέστρου και δημιουργού της Γιάννη Παπαδόπουλου, συνεχίζει την δημιουργική της παρουσία εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο. Με την νέα διεύθυνσή της από τον επί 10 χρόνια συνοδό της στο πιάνο Τριαντάφυλλο Σφυρή, γνωστό από το Ξανθιώτικο μουσικό σχήμα «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ», παίρνει την μορφή φωνητικού συγκροτήματος που επιχειρεί να ξεφύγει από τα στενά καλούπια μιας χορωδίας και να εξερευνήσει την γκάμα των δυνατοτήτων της ανθρώπινης φωνής.
Το φωνητικό συγκρότημα πλαισιώνουν τα μέλη των ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ και οι φίλοι τους:
Χρήστος Παπαδόπουλος στο βιολί
Γεράσιμος Σταθόπουλος στο κλαρινέτο
Δημήτρης Σφυρής στο ακορντεόν
Βάιος Χαρακοπίδης στο κοντραμπάσο
Βαγγέλης Παπαδόπουλος στην κιθάρα
Τριαντάφυλλος Σφυρής στο πιάνο
Στο τραγούδι η Καίτη Μπεμπεκίδου και η Ανθή Σφυρή.
Μια «γεύση» του τι μπορεί να συμβεί, όταν ο «ΑΡΙΩΝ» βγαίνει «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ», μπορείτε να πάρετε αναζητώντας τον στο διαδίκτυο.
Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις καινούργιες εκπλήξεις του.
Την συναυλία θα ανοίξει ο Δημήτρης Στράντζαλης με δύο συνθέσεις για πιάνο.
Με την ευκαιρία των 50 χρόνων του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, θα προβληθεί πριν την συναυλία μια 5λεπτη ταινία από την πρώτη παρέλαση του Καρναβαλιού το 1966, που κινηματογράφησε ο Δημήτρης Σφυρής. Στην ταινία αυτή οι παλαιότεροι θα θυμηθούν εικόνες της Ξάνθης που έφυγαν και οι νεώτεροι θα πάρουν μια γεύση της Ξάνθης που δεν γνώρισαν.

Προηγούμενη Ανάρτηση

Συναυλία Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Χορωδία Συλλόγου Θρακιωτών Χρυσούπολης – Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγιάσματος

Επόμενη Ανάρτηση

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …