«Θρέφοντας την Θρακιώτικη Ψυχή» – Το Ευ Ζην στην Θράκη

Η συνταγή του Ευ Ζην στην Θρακιώτικη γη ήταν και είναι μία συνιστώσα πρακτικών καθημερινής ζωής με δράσεις και πρακτικές που θρέφουν την υγεία του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής. Η ευδαιμονία είναι έκφραση και αποτέλεσμα μιας ισορροπημένης εφαρμογής του Ευ Ζην για μία καλύτερη ποιότητα ζωής στην Θράκη μας. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Π.Ε.Σ, 28ης Οκτωβρίου 311.

Θρακιώτικη Κουζίνα

Η πολυμορφική κα πολύχρωμη Θρακιώτικη κουζίνα αναδεικνύει γεύσεις και αρώματα που ‘γαργαλάνε’ ευχάριστα τον ουρανίσκο και ικανοποιεί τις αισθήσεις του ανθρώπου που κατοικεί σε αυτή ή την επισκέπτεται.

Κοντά μας η πολυπράγμων Chef Στέλλα Σπανού που θα μας ταξιδέψει στις γεύσεις της Θράκης και θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της «Θρακιώτικη Κουζίνα» ξεδιπλώνοντας τα μυστικά γευστικά μονοπάτια του τόπου.

Κουζίνα Θρακιώτικη, Ποντιακή και Πομακική θα αποτελέσουν το αντικείμενο της γευσιγνωσίας. Η τέχνη του κρασιού εκπροσωπείται από τους ντόπιους οινοποιούς και αποτελεί συνέχεια της δράσης ‘ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ – ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ’ του Συλλόγου μας.

Θρακιώτικη Λογοτεχνία

Η Θρακιώτικη λογοτεχνία είναι πλούσια σε ανήσυχα και φωτισμένα πνεύματα. Με τον λόγο, την τέχνη και τη γραφή καταγράφουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θρέφοντας το πνεύμα του σύγχρονου ανθρώπου και την αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Με συντονιστή τον Θανάση Μουσόπουλο, φιλόλογο και συγγραφέα, θα γίνει παρουσίαση κειμένων καλεσμένων Θρακιωτών λογοτεχνών με απαγγελίες και αναγνώσεις πεζών κειμένων και ποιημάτων.

Θρακιώτικη Μουσική Παράδοση

Η ψυχαγωγία στην λαογραφία κατέχει κυρίαρχο ρόλο για να γλυκάνει την ψυχή του Θρακιώτη. Εκφράζεται μέσα από τον πλούτο της παραδοσιακής μουσικής και του χορού. Η σωματική έκφραση ‘μιλάει’ στην ψυχή μέσα από τους ήχους και την βιωματική πρακτική των χορών. Η συνεύρεση και επικοινωνία των ανθρώπων είναι καταλυτική. Μουσικά και χορευτικά σχήματα της περιοχής θα διανθίσουν την εκδήλωση.

Μία βραδιά με καλεσμένους γευσιγνώστες, λογοτέχνες, καλλιτέχνες και μουσικούς συναντιόνται στη στέγη του Π.Ε.Σ. ‘Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΖΗΝ’.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε.

Ετικέτες:

Ημερομηνία

Κυριακή 03-03-2024
Ολοκληρώθηκε!

Ώρα

19:00
Πολιτιστικός & Επιστημονικός Σύλλογος Ξάνθης «Η Τέχνη του Ζην»

Οργανωτής

Πολιτιστικός & Επιστημονικός Σύλλογος Ξάνθης «Η Τέχνη του Ζην»
Phone
2541305231
Email
info@lifearts.org.gr