Μπάνερ εκδήλωσης Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

8ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων

Το φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών ως πολιτιστικός θεσμός, στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των παιδιών σε θέματα του λαϊκού µας πολιτισμού, καθώς και στη διατήρηση και ανάδειξη του.

          Για όγδοη χρονιά τα παιδιά των συγκροτημάτων, με τον χορό, την μουσική και το τραγούδι, θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της παράδοσης. Η παρουσία λαογραφικών συλλόγων από όλη την επικράτεια, αλλά και από χώρες των Βαλκανίων δημιουργεί ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό. Με την μορφή αυτήν της τέχνης θα περιπλανηθούμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα ζήσουμε στιγμές έκφρασης και επικοινωνίας που ο χρόνος δεν κατάφερε να αλλοιώσει.

          Μικροί χορευτές και οργανοπαίκτες, μαζί με τους συνοδούς, θα κατακλύσουν το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης με ζωντάνια και χρώμα και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που με αγάπη και επιμέλεια προετοίμασαν. Αυτοί θα μας υπενθυμίσουν ότι η νέα γενιά και η παράδοση αποτελούν βασικά στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας και είναι απαραίτητο να τα διατηρήσουμε αναλλοίωτα.

Συμμετέχουν οι μουσικοί της «Μπάντα Τέτοια»:

Γεράκης Τσαρμαντίδης κλαρίνο, καβάλι, τσαμπούνα και τραγούδι,

Γιώργος Μίχου λαούτο,

Μελέτης Παντελίδης κρουστά,

Χαράλαμπος Τσιπουρίδης βιολί.

Θάνος Σαρακατσιάνης ακορντεόν.

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε.

Hourly Schedule

New Day

Ημερομηνία

Σάββατο 05-11-2022
Ολοκληρώθηκε!

Τοποθεσία

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Πλατεία Διοικητηρίου, 1Α
Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Οργανωτής

Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
Phone
2541067065
Email
ekdiloseis@cityofxanthi.gr

Οργανωτής

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης
Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης
Email
evritesxanthis96@gmail.com

Ο «Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης – Φορέας μελέτης και ανάδειξης Θρακικού Πολιτισμού», μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, ιδρύθηκε το 1996 στην πόλη μας από μια ομάδα Ξανθιωτών, με Εβρίτικη καταγωγή, με κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς.