«Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Ανακαλύπτοντας την Ξάνθη της ύστερης οθωμανικής εποχής»

Το ΙΘΤΠ και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ιστοριοτοπίες διοργανώνουν μια ιστορική περιήγηση με θέμα την Ξάνθη της ύστερης Οθωμανικής εποχής. Με οδηγό τον ιστορικό και υποψήφιο διδάκτορα Δημήτρη Καλογιαννίδη θα περπατήσουμε σε διάφορα σημεία του παραδοσιακού οικισμού και θα γνωρίσουμε ορισμένες πτυχές από την ιστορία του. Με τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο θα μας δοθεί η δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα γεγονότα και τις ιστορικές συνθήκες γύρω από την εξέλιξη της πόλης στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου, να ανασυστήσουμε όψεις της κοινωνικής ζωής των κατοίκων της και να κατανοήσουμε τους παράγοντες που συνέβαλαν στην ανάδειξη της Ξάνθης σε ένα δυναμικό αστικό κέντρο εκείνης της εποχής.

Πληροφορίες, Δηλώσεις συμμετοχής: Δημήτρης Καλογιαννίδης (τηλ. 6976266393). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα. Θα τηρηθεί λίστα προτεραιότητας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε.

Ετικέτες:

Ημερομηνία

Τετάρτη 06-09-2023
Ολοκληρώθηκε!

Ώρα

19:00
Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Οργανωτής

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Phone
2541026635
Email
fthrace@otenet.gr

Είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1998, αποβλέποντας στην ανάδειξη του πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής, με παράλληλη ανάπτυξη των υποδομών στις οποίες στεγάζεται. Στο διάστημα λειτουργίας του, εξελίχθηκε σε πρότυπο πολιτισμικής οντότητας με την υποδειγματική αναστήλωση, αξιοποίηση και διαχείριση διατηρητέων μνημείων της βιομηχανικής κληρονομιάς, με ιστορικό και αισθητικό ενδιαφέρον. Οι ποικίλες δράσεις του Ιδρύματος στεγάζονται σε συγκροτήματα της περιοχής των καπναποθηκών Ξάνθης με συνολική έκταση 2.000 τ.μ. Οι εκθέσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών, οι διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών, οι συναυλίες, τα πολυθεματικά σεμινάρια, οι ευκαιρίες ανάδειξης και προβολής Θρακιωτών δημιουργών, οι οργανωμένες παρεμβάσεις σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και οι δραστηριότητες βασισμένες σε επεξεργασμένες παιδαγωγικές παρεμβάσεις προσδιορίζουν αποτελούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος.