Χειροτεχνία και κατασκευή κούκλας με παραδοσιακή φορεσιά

Στις λαογραφικές εκδηλώσεις το βιβλιοπωλείο Πυργελή και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης. μας φέρνουν πιο κοντά στη λαογραφία δημιουργώντας εργαστήρι παιχνιδί-ΖΩ με την λαϊκή παράδοση με τη History Line και την ιδρύτριά του Κίκο Χατζηγιάννη.

Ελάτε να προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο την λαϊκή παράδοση μέσα από την χειροτεχνία και την κατασκευή κούκλας με παραδοσιακή φορεσιά. Στο εργαστήριο θα αναπτυχθούν νέες δεξιότητες, λεπτοί χειρισμοί και δημιουργικότητα.

Διάρκεια Εργαστηρίου: 2 ώρες. Κόστος: 20€. Δηλώσεις για την έγκυρη συμμετοχή ως 26 Φεβρουαρίου στο Βιβλιοπωλείο Πυργελή τηλέφωνο 2541072363 (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε.

Ετικέτες:

Ημερομηνία

Σάββατο 02-03-2024
Ολοκληρώθηκε!

Ώρα

16:30
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης

Οργανωτής

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης
Email
fexanthis@gmail.com

Ο παλαιότερος και πολυπληθέστερος πολιτιστικός φορέας της περιοχής μας, προσφέρει εδώ και επτά δεκαετίες μια ιδιαίτερη γεύση πολιτισμού. Στόχος της είναι να ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στην ποσότητα και την ποιότητα. Να καλύπτει με υψηλή αισθητική τις απαιτήσεις των κατοίκων για εκδηλώσεις. Να φροντίζει τη διατήρηση της παράδοσής μας και τη διάδοση της νεότερης ιστορίας με υποδομές, αξιοπιστία και επιστημονικό υπόβαθρο. Αποκατέστησε και συντηρεί τρία από τα ωραιότερα κτίρια της Ξάνθης, όπου στεγάζει και τις περισσότερες από τις δραστηριότητές της. Απευθύνεται πρώτα σ’ αυτούς που γνωρίζουν ελάχιστα. Σ’ όσους γνωρίζουν περισσότερα … και τελευταία, σε όσους γνωρίζουν πολλά και ενδιαφέρονται ειδικά… Απευθύνεται στο νου και την καρδιά της τοπικής κοινωνίας και προσωπικά στον καθένα μας καθώς και στους επισκέπτες της πόλης μέσω του Μουσείου.