Φεστιβάλ καινοτομίας και ρομποτικής 2023

 Το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Μεταγνώση και την υποστήριξη της eduact ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό event για  μικρούς και μεγάλους φίλους και προσκαλούν τις ομάδες που παραβρέθηκαν στο FLL Expo του Μαΐου να παρευρεθούν με τις κατασκευές που είχαν στο προηγούμενο διαγωνισμό expo να τις δείξουν στο κοινό και να ενημερωθούν για τη νέα σεζόν MASTERPIECE℠  για το STEM στις τέχνες! Μαζί θα βρίσκονται και οι φοιτητικές ομάδες DRT, DIR, IEEE, EESTEC DMA,& TEDXDUTH από το Δ.Π.Θ. με πολλές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και εκπλήξεις .

Το Xanthi TechLab αποτελεί μια συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και τις Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ελλάδα, σημείο αναφοράς με τις δράσεις του στην εκπαιδευτική ρομποτική, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τα fake news, τα soft skills κα. Ένα hub δικτύωσης και προσφοράς στην τοπική κοινωνία, διακρίθηκε τρεις φορές στα Bravo Sustainable Awards 2019, 2021, 2022 και στα προγράμματα STEM. Διοργανώνει το διαγωνισμό First Lego League Xanthi και αποτελεί επίσημο συνεργάτη της eduACT διοργανωτή του πανελληνίου πρωταθλήματος εκπαιδευτικής ρομποτικής First Lego League Greece.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε.

Ετικέτες:

Ημερομηνία

Σάββατο 09-09-2023
Ολοκληρώθηκε!

Ώρα

19:00
Xanthi TechLab

Οργανωτής

Xanthi TechLab
Email
xanthitechlab@gmail.com

To Xanthi TechLab είναι ένα εργαστήριο πολυμέσων και χώρος συνάντησης νέων " Το Xanthi TechLab είναι ένα εργαστήριο πολυμέσων και χώρος συνάντησης νέων ανθρώπων που θέλουν να μάθουν, να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες. Δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ξάνθης και του Μορφωτικού Τμήματος της Αμερικανικής Πρεσβείας. Αποτελεί συνέχεια της Αμερικανικής Γωνιάς που λειτουργεί από το 2004 διαθέτοντας συλλογή βιβλίων και χώρο προγραμμάτων για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.