Εξακριβωμένες Πληροφορίες Εναντίον της Παραπληροφόρησης: Η περίπτωση της Ουκρανίας,

Το Πρώτο Newsletter για την παραπληροφόρηση από το News Literacy Center και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. 

Το News Literacy Center, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ελλάδα, οργανώνει ένα πρόγραμμα για τις πέντε «Αμερικανικές Γωνιές» (American Spaces):  Xanthi Techlab, Veria Techlab , Sparti Techlab, Corfu Techlab και Thessaloniki Techlab, που περιλαμβάνειμία σειρά από newsletters και διαδικτυακές συναντήσεις.  

Τα δεκατέσσερα (14) συνολικά newsletters Εξακριβωμένες Πληροφορίες Εναντίον της Παραπληροφόρησης: Η περίπτωση της Ουκρανίας, θα προσφέρονται δωρεάν και θα αποστέλλονται μέσω email.  

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα είναι το βασικό θέμα για το οποίο θα εξεταστούν και αναλυθούν οι τρόποι παραπληροφόρησης και προπαγάνδας από πολιτικούς -κυρίως- φορείς, καθώς και η μελέτη συγκεκριμένων περιπτώσεων.  

Το προσφερόμενο υλικό θα στοχεύει στην ανάδειξη της παραποίησης σύγχρονων και ιστορικών γεγονότων, στα προπαγανδιστικά αφηγήματα, στον εντοπισμό και την ανάλυση τεχνικών χειραγώγησης αλλά και σε σύντομες συμβουλές/οδηγούς (media literacy –ειδησεογραφικής παιδείας) για να αποφύγουμε την παραπλάνηση καθώς και προτάσεις αξιόπιστων πηγών.  

Θα περιλαμβάνονται επίσης επεξηγηματικά βίντεο όπου, κατά περίπτωση, γίνεται αναφορά σε εργαλεία ελέγχου γεγονότων (fact checking).  

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με προγραμματισμένες, ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις μέσω zoom και με μία δια ζώσης συνάντηση στο Thessaloniki Techlab  με κεντρικό ομιλητή τον ιδρυτή του factchecker.gr, κ. Θάνο Σιτίστα Επαχτίτη. 

Πώς θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα και οι ημερομηνίες εγγραφών: 

Το πρόγραμμα Εξακριβωμένες Πληροφορίες Εναντίον της Παραπληροφόρησης: Η περίπτωση της Ουκρανίας απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να το παρακολουθήσει τις ώρες και τις μέρες που επιθυμεί.  

Δηλώστε συμμετοχή στον σύνδεσμο https://forms.gle/jsYA49aktMaBHwza7, προκειμένου να λαμβάνετε το newsletter, μέσω του οποίου θα έχετε πρόσβαση σε όλο το προσφερόμενο υλικό.  

Με ξεχωριστό email, θα ειδοποιηθείτε για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διαδικτυακών συναντήσεων. Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή μέσω email στέλνοντας το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και τον τόπο διαμονής σας στο mail: jaj@jaj.gr. Στο ίδιο email μπορείτε να απευθυνθείτε για οποιαδήποτε διευκρίνιση. 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 5 έως 25 Οκτωβρίου 2023.  

Σας περιμένουμε! 

Προηγούμενη Ανάρτηση

“Route Eleven: Roadmap to success”

Επόμενη Ανάρτηση

Xanthi TechLab: Υποψήφιο για βραβείο στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …