Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός Δημάρχου

Οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι διανύοντας μια μοναδική πορεία, έχουν καταφέρει να καθιερωθούν στη συνείδηση όλων ως ένας θεσμός που τιμά έμπρακτα τις αξίες του πολιτισμού. Ένας θεσμός, αναβαθμισμένος στην εξέλιξη της διαδρομής του, μια γιορτή, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης της Ξάνθης.
Έχοντας επίγνωση αυτής της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού διοργανώνει τις γιορτές, χωρίς να ξεχνά την ουσία αυτής της μεγάλης γιορτής, και μας καλεί όλους να παραμερίσουμε τις έγνοιες, και τα προβλήματα μας, έστω για λίγο, και να ζήσουμε στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.
Η Ξάνθη γιορτάζει, όπως ταιριάζει σε μια σύγχρονη πόλη με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό.
Η πόλη που επικοινωνεί και διαφωνεί δημιουργικά, που δέχεται τις προκλήσεις και τις μετουσιώνει σε παραγωγικό έργο, που έλκεται από το νέο, η πόλη που εξελίσσετε και διεκδικεί με αξιώσεις το αύριο, απολαμβάνοντας τα προνόμια της γοητείας της, με τους ιδιαίτερους και ανήσυχους πολίτες της σας περιμένει με ένα πλούσιο και φαντασμαγορικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Η γεμάτη μεθυστικά αρώματα Ξάνθη, από το χαρμάνι των πολιτισμών που αποπνέει, με εξωτικό χρώμα Ανατολής και Δύσης, που συμφιλιώνει ανθρώπους και πολιτισμούς, σας καλεί στο μοναδικό στο είδος του Ξανθιώτικο Καρναβάλι για να σας παρασύρει στους μοναδικούς και ξέφρενους ρυθμούς του.

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Δήμαρχος Ξάνθης

Χαιρετισμός Προέδρου
Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Η αγκαλιά της φιλόξενης Ξάνθης ανοίγει και σας προσκαλεί και πάλι. Η αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση της αποκριάς έχει ξεκινήσει. Πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί και φέτος. Πολυάριθμες συναυλίες, παραδοσιακά δρώμενα, λαογραφικές θεατρικές παραστάσεις, μικρά και μεγάλα πάρτι συλλόγων και ομάδων. Συμμετοχές συγκροτημάτων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και γειτονικών χωρών, δίνουν φέτος ένα βαλκανικό ηχόχρωμα στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Οι χοροί, η φαντασμαγορική νυχτερινή παρέλαση, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση των αρμάτων μέσα από τους δρόμους της πόλης, καθώς και το καθιερωμένο κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, έχουν προετοιμαστεί με επιμέλεια και μεράκι από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και τους πολιτιστικούς συλλόγους. Σε αυτήν την πολύχρωμη πολιτισμική παλέτα χρωμάτων και ήχων, σας υποδεχόμαστε και σας καλωσορίζουμε.

Πασχάλης Λύρατζης

Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Χαιρετισμός περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές της Ξάνθης ξεκινούν για ακόμη μία χρονιά ενεργοποιώντας τη φαντασία, το μεράκι, την έμπνευση των ανθρώπων της περιοχής μας, παράλληλα με την αγάπη για την ιστορία και τις λαϊκές μας παραδόσεις. Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, με μια σειρά πλούσιων εκδηλώσεων που προτείνει, παραμένει αντάξιο της μακράς πορείας του ως σημείου αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της Περιφέρειάς μας και η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, σε συνδυασμό με τη διοργάνωση του Δήμου Ξάνθης, εγγυώνται την επιτυχία του θεσμού για άλλη μία χρονιά. Με πνεύμα συμμετοχής, δημιουργικότητας και χαράς, που επιφυλάσσουν αυτές οι μέρες στη φιλόξενη πόλη της Ξάνθης, σας καλωσορίζω όλους, ντόπιους και επισκέπτες, στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές και εύχομαι να ζήσετε όμορφες στιγμές καρναβαλιού και παράδοσης.

Χρήστος Μέτιος

Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη
Π.Ε. Ξάνθης

Σας καλωσορίζω στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές – Καρναβάλι της Ξάνθης 2019. Την μεγαλύτερη γιορτή χαράς και διασκέδασης της Βόρειας Ελλάδας. Μια γιορτή που κρατάει πάνω από μισό αιώνα, στην οποία συμμετέχει μαζικά όλος ο κόσμος της Ξάνθης, αλλά και των γύρω Νομών. Τα τελευταία χρόνια, με χαρά βλέπουμε και επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες να έχουν ενεργή συμμετοχή. Καλλιτεχνικά και πολιτιστικά γεγονότα, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες συνθέτουν τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, με κορύφωση την κυριακάτικη, αποκριάτικη παρέλαση, στην πόλη με τα χίλια χρώματα, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους. Η πολυπολιτισμικότητα της Ξάνθης σας εγγυάται μια άριστη φιλοξενία και ξενάγηση στην ομορφότερη και γραφικότερη παλιά πόλη της χώρας μας. Άλλωστε δικαίως έχουμε χαρακτηριστεί ο πιο φιλόξενος τόπος. Πρεσβευτές του, όλοι οι διαχρονικά επισκέπτες μας. Ώρα να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί την Αποκριά στη Ξάνθη!

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης

Close Menu