Τμήμα Πολιτισμού

Το Τμήμα Πολιτισμού είναι υπεύθυνο για τις παρακάτω υπηρεσίες:

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες Δημοτικές Βιβλιοθήκες στη χώρα μας και η συλλογή της εμπλουτίζεται από αγορές και δωρεές. Αποτελείται από δύο τμήματα: την Βιβλιοθήκη Ενηλίκων και την Παιδική Βιβλιοθήκη.

Δημοτική Πινακοθήκη

Η Πινακοθήκη “Χρήστος Παυλίδης”​ φιλοξενεί μέρος της συλλογής χαρακτικών έργων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και μεγάλο αριθμό έργων διαφόρων Ξανθιωτών καλλιτεχνών από δωρεές τους.

Δημοτικό Ωδείο

Το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης είναι εκπαιδευτήριο απολύτως εξειδικευμένο στη διδασκαλία της μουσικής τέχνης και επιστήμης, ελεγχόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Προσφέρει μουσική εκπαίδευση υψηλής ποιότητας στους νέους, καθώς και ολοκληρωμένη επαγγελματική εκπαίδευση σε όσους το επιλέξουν.

Φιλαρμονική

Επί 110 και πλέον χρόνια η Φιλαρμονική Δήμου Ξάνθης παρέχει σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο. Σκοπός της είναι να συνεχίσει να αναβαθμίζεται και να είναι πρωταγωνιστής σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια του τόπου μας.

Σχολή Χορού

Πρόκειται για ερασιτεχνική σχολή, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Διαθέτει τμήματα κλασικού μπαλέτου, μοντέρνου χορού, Free style, κ.α.

Xanthi Techlab

Το Xanthi TechLab είναι ένα εργαστήριο πολυμέσων και χώρος συνάντησης νέων ανθρώπων που θέλουν να μάθουν, να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες.

Αμφιθέατρα

Το τμήμα πολιτισμού διαθέτει αμφιθεατρικούς χώρους για την διεξαγωγή εκδηλώσεων.