“Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ξάνθη και προκρίσεις στον Ελληνικό Τελικό”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου ο  Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ξάνθη, μια συνδιοργάνωση της Eduact, του Xanthi TechLab και του Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ο οποίος τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 18 ομάδες με 180 μαθητές και προπονητές. Οι συμμετέχοντες έχοντας σαν φετινό θέμα την ενέργεια, πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται χτίζουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών της τοπικής κοινωνίας που ξεπέρασαν τους 25 και συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το 30% των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη. Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι: κ. Μανώλης Φανουράκης, Αντιδήμαρχος Ξάνθης, κ. Ηλίας Ασκαρίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και κ. Δημήτρης Γιαννακούδης Συντονιστής του Xánthi TechLab, ανακοίνωσαν τις προκρίσεις του Διαγωνισμού και έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Στο διαγωνισμό παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Μανώλης Τσέπελης ο οποίος ενημερώθηκε για τις καινοτόμες λύσεις των ομάδων.Τη διοργάνωση υποστηρίζουν: το Xanthi TechLab, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Χρυσοί Χορηγοί προγραμμάτων της Eduact KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Ασημένιος Χορηγός Motor Oil, οι Μεγάλοι Χορηγοί Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ και ΔΕΔΔΗΕ, ο Χορηγός Μετακίνησης Avance, ο Επιστημονικός Συνεργάτης O3 Out Of the Ordinary και οι Toπικοί υποστηρικτές το Fagi.gr, η Ελίν, το Techplace, η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και η Avin-Χαραλαμπίδης. 

Προηγούμενη Ανάρτηση

Περιφερειακός Διαγωνισμός Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης FIRST® LEGO® League στην Ξάνθη,

Επόμενη Ανάρτηση

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Νίκου Αμπεριάδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …