Συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ ρομποτικής & ευφυών συστημάτων Καλαμάτας

Η ομάδα Robolab του Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης μετά το First Lego League Xanthi 2022 και τη συμμετοχή της στην τελική φάση του διαγωνισμού στη Θεσαλονίκη “ταξιδεύει” στην Καλαμάτα, στο 1ο Φεστιβάλ ρομποτικής & ευφυών συστημάτων Δήμου Καλαμάτας. Έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Καλαμάτας με ιδιαίτερη χαρά η ομάδα θα παρουσιάσει το Σάββατο 2 Ιουλίου το πρότζεκτ του φετινού διαγωνισμού First Lego League 2022.

Το project αναπαριστά τη διαδικασία της διανομής ενός δέματος. Αποτελείται από τον κύριο χώρο τη αποθήκευσης των δεμάτων, τα οποία ταξινομούνται με βάση το χρώμα τους, την μονάδα φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων μέσω ενός Φωτοβολταϊκού πάνελ και την μονάδα διανομής μέσω drone. Στόχος είναι να φτιαχτεί ένα project εν μέρει λειτουργικό, το οποίο να εξυπηρετεί τις ανάγκες διανομής των προϊόντων μέσα στην πόλη, σε δύσβατες περιοχές και σε άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως άτομα και  κινητικά προβλήματα και άτομα σε καραντίνα λόγω λοίμωξης με Covid-19. Ακόμα, ο διαχωρισμός των προϊόντων ανάλογα το χρώμα τους, χρησιμεύει στην γρηγορότερη και καλύτερη παράδοση των προϊόντων στον τελικό τους προορισμό και ταυτόχρονα η χρήση επαναφορτιζόμενων ποδηλάτων/πατινιών από ηλιακή ενέργεια , καθιστά την διανομή και οικονομικότερη αλλά και φιλικότερη για το περιβάλλον.

Μια μοναδική συνεργασία των δύο ακριτικών πόλεων ξεκινά δείχνοντας ότι η καινοτομία και η τεχνολογία δε γνωρίζουν σύνορα.

Προηγούμενη Ανάρτηση

Xanthi TechLab: Διάκριση στα Bravo Sustainable Awards & Dialogue 2022

Επόμενη Ανάρτηση

Η ομάδα Robolab στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …