Συνεργασία του Xanthi TechLab με το Digital Communication Network South Eastern Hub

Μια νέα δυναμική συνεργασία ξεκινάει το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης με το Hub του Ψηφιακού Δικτύου Επικοινωνίας Ν.Α. Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη. Το Digital Communication Network South Eastern Hub είναι μια κοινοπραξία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών και εταιρειών, που εργάζονται ή ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας, των εκστρατειών κοινωνικής επίδρασης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Είναι μια μοναδική πρωτοβουλία, σε πολλαπλούς τομείς, που σχηματίζει ένα δίκτυο που εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης  και θα προσελκύει ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, επιτρέποντας να αξιοποιήσει τα καλύτερα ταλέντα, ιδέες και πόρους. Ο κόμβος είναι μια ζωντανή οντότητα που συνδέει ανθρώπους και οργανισμούς, σε μια δυναμική σχέση, έτοιμη να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες πραγματικότητες στον χώρο πληροφοριών και στις άμεσες ανάγκες και προκλήσεις της περιοχής.

Με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης παρέχει χώρο, εργαλεία και τεχνογνωσία έτσι ώστε να βελτιώσει τον ψηφιακό χώρο και αυτό των ΜΜΕ, όπως επίσης και να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Στοχεύει στην συνεργασία και την προώθηση των δημοκρατικών αξιών ως δρόμο που απαντά στις κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή. Είναι μια κοινότητα δράσεων με πυρήνα του τις θεμελιώδης αξίες της αριστείας,  της συνεργασίας και του αντίκτυπου. Επιπλέον το Hub παντρεύει οργανισμούς από διαφορετικούς τομείς και χώρες που έχουν ως κοινό στόχο την ενδυνάμωση των πολιτών και τη μεγιστοποίηση της δυναμικής των νέων ιδεών και της τεχνολογίας στη δράση.

Το Hub επικεντρώνει τη δράση του στη Ν.Α. Ευρώπη και Μεσόγειο, Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνί & Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ, Κόσοβο, Μάλτα, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία.


Μore Info

Προηγούμενη Ανάρτηση

Γενικός Πρόξενος Η.Π.Α. στο Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Επόμενη Ανάρτηση

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Δευτέρα 3 Αυγούστου και ώρα 14:00

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …