Μπάνερ εκδήλωσης Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Δελτίο Τύπου «Tale of X Cities»

Tale of X Cities

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με το Goethe Institut Thessaloniki, στο πλαίσια του προγράμματος Common Lab, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX και σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo, και το Ινστιτούτο Μετα-Βιομηχανικού Σχεδιασμού «Hyperwerk» συμμετέχει στο πρόγραμμα «Tale of X Cities», που σκοπό έχει  να φέρει πιο κοντά τόσο τους φορείς όσο και τους κατοίκους των πόλεων της Βορείου Ελλάδας.

Το «Tale of X Cities» περιλαμβάνει δύο φάσεις: ένα εργαστήριο — ανοιχτό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων — και ένα φεστιβάλ — στο οποίο θα παρουσιαστούν τα έργα που θα δημιουργηθούν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Το Εργαστήριο (3/03-19/05) εστιάζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται από ομάδα ειδικών από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, δημοσιογραφία, κινηματογράφο, φωτογραφία, πολιτιστική διαχείριση) που παρέχουν θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις για την αφήγηση -μικρών και μεγάλων- ιστοριών με διαφορετικά μέσα.

Το Φεστιβάλ (Ιούλιος 2021) παρουσιάζει τα έργα των συμμετεχόντων που θα προκύψουν μέσα από την από την εκπαιδευτική διαδικασία. Υλοποιείται στο διαδίκτυο, καθώς σε φυσικό χώρο συμμετέχουσες πόλεις, ανάλογα με τις συνθήκες. Το Φεστιβάλ θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τους φορείς και τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο, και ανάλογα με το υλικό που θα προκύψει.

Λεπτομέρειες συμμετοχής στο Εργαστήριο:

  • Ημερομηνίες: 3 Μαρτίου-19 Μαΐου.
  • Ημέρες και ώρες συναντήσεων: κάθε Τετάρτη, 18:00-19:30 (εκτός Μεγάλης Τετάρτης).
  • Το εργαστήριο υλοποιείται μέσω zoom. Δεν απαιτείται εγγραφή στην εφαρμογή. Θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες και υποστήριξη στους συμμετέχοντες, προκειμένου να εξοικειωθούν με την χρήση της εφαρμογής.
  • Δεν απαιτείται χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού για τη συμμετοχή και την παραγωγή των έργων.
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
  • Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 26/02 συμπληρώνοντας τη φόρμα που είναι διαθέσιμη εδώ: https://www.commonlab.info/how-to-participation-form.html.
  • Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετοχών, θα γίνει επιλογή με δυνατότητα συμμετοχής σε επόμενο κύκλο του εργαστηρίου.
Προηγούμενη Ανάρτηση

Συνεδρίαση σε τακτική, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 15:00

Επόμενη Ανάρτηση

«Παραπληροφόρηση και Ενημέρωση, η μάχη που δίνουμε καθημερινά»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …