Μπάνερ εκδήλωσης Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός

Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός και το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης θα είναι εκεί ως συνεργάτης και υποστηρικτής.

Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός! Αυτοί είναι οι ομιλητές!

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καλωσορίζει τον παγκόσμιο θεσμό του TEDx για πρώτη χρονιά με στόχο την προώθηση καινοτόμων ιδεών που αξίζει να διαδοθούν. Το θέμα του πρώτου main event είναι  το “ATOMO”  και θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, στην Αλεξανδρούπολη στο Grecotel Astir Egnatia υπό την αιγίδα του ΔΠΘ.           

ΑΤΟΜΟ

atom < ἄτομον < ἀ στερητικό + τέμνω  

Αυτό που δεν τέμνεται.

Γιατί το ΑΤΟΜΟ ως θέμα του πρώτου TEDxDUTΗ;

Το TEDxDUTH αποδίδοντας φόρο τιμής στον Δημόκριτο, το όνομα του οποίου δόθηκε στο Πανεπιστήμιο που απλώνεται στις πόλεις της Θράκης, επιλέγει την θεωρία του φιλόσοφου για την έννοια του ατόμου ως του πρωταρχικού υλικού στοιχείου,  για θέμα της πρώτης χρονιάς. Το ΑΤΟΜΟ που ξεκίνησε ως ιδέα μεταφέρεται από το TEDxDUTH σε πραγματικότητα στην προσπάθεια του να δώσει μια πολύπλευρη οπτική στην έννοια αυτού. Ομιλητές σε 3 SESSIONS #Split_the_Atom, #Atom_ON, #Beyond_Atom θα  παρουσιάσουν την οπτική τους γύρω από το θέμα και μοναδικά performances και workshops θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Παρουσιάστρια θα

είναι η ταλαντούχα

Νικολέτα Ράλλη.

                                                              

                       

              

           

  Γιώργος Πιέρρος

Ενεργός δημοσιογράφος τόσο στο τηλεοπτικό όσο και τον διαδικτυακό τομέα. Έρχεται στο πρώτο TEDxDUTH για να μας μυήσει στη δεξιότητα αυτή: σε έναν κόσμο γεμάτο φωνές μάθε να ακούς μα όχι να κουφαίνεσαι.

Νάντια Κοντογεώργη

Σπουδάζει στην Νομική Σχολή Αθηνών μα νιώθει πως κάτι λείπει. Ρισκάρει. Στην δραματική τέχνη ανακαλύπτει τον εαυτό της. Και εκεί αρχίζει η δική της παράσταση. Παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και δημιουργικού θεάτρου στο Harvard και ακολουθεί μια σημαντική καριέρα στην Ελλάδα τόσο στην σκηνή όσο και στις τηλεοπτικές οθόνες. Έρχεται στο πρώτο TEDxDUTH για να δείξει στο άτομο πώς για να φτάσεις τα αστέρια αρκεί να βρεις τους δικούς σου ουρανούς.

Ιωάννης  Σομαλακίδης

Πρόεδρος της WRO Hellas και STEM Education. Έρχεται στο πρώτο TEDxDUTH μεταδίδοντας μας το κύμα μιας νέας εποχής  επαναπροσδιορίζοντας τη έννοια του ατόμου στον σύγχρονο κόσμο, όπου τα ρομπότ και η σύγχρονη τεχνολογία αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την ανθρωπότητα.

Αλεξία Κωτσή

Με μια αξιοθαύμαστη καριέρα στο χώρο του Marketing δημιουργεί την πρώτη online πλατφόρμα ομορφιάς στην Ελλάδα, η οποία ανεβαίνει στην σκηνή του πρώτου TEDxDUTH για να αποδείξει στο άτομο πως για να βρεις την επιτυχία πρέπει να τολμήσεις.

  

Μαριάνθη Φραγκοπούλου

Διακεκριμένη πυρηνική φυσικός με δραστηριότητα στον τομέα των ακτινοβολιών όπου με την εταιρεία της (HERADO) έχει συνεργαστεί με την NASA, θα μας μάθει πως το άτομο όχι μόνο τέμνεται αλλά με θέληση και αφοσίωση μπορεί να εξερευνήσει ανεξερεύνητα μέρη και να χαράξει μια νέα τροχιά στην επιστημονική πραγματικότητα.

Αχιλλέας Γραβάνης

Καταξιωμένος επιστήμονας με ρίζες στην Ελλάδα και κλαδιά που ξεπερνούν ηπείρους. Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης αλλά και ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ. Ένας σύγχρονος επιστήμονας που αποκαλύπτει το άτομο πίσω από κάθε επίτευγμα.

Δημήτρης Καρυπίδης

Με καταγωγή από Αλεξανδρούπολη, Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Κολύμβησης. Έρχεται για να μας μάθει πως η δύναμη δεν περπατά, μα κολυμπά και βγαίνει πρώτη. Έρχεται να μας δείξει με την δική του ζωή πως το άτομο μπορεί στην καρδιά του να φοράει φτερά.

Αλέξανδρος Θεοδωρίδης

Συνιδρυτής και ενεργό μέλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Μπορούμε” με σκοπό της αύξηση της επισιτιστικής προσφοράς στην Ελλάδα. Έρχεται να μας μάθει πως η πραγματική ευτυχία κρύβεται στην προσφορά. Αγάπα λοιπόν το άτομο, γιατί είσαι εσύ!

Θεράπων Φάκας

Συνδεδεμένος στενά με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έρχεται να μας ενθαρρύνει να ανακαλύψουμε την δική μας εσωτερική “φωνή” και ακούγοντας την να μας οδηγήσει στην προσωπική μας ολοκλήρωση. Ένας “προπονητής” που μαθαίνει στο άτομο να κερδίζει κάθε δικό του αγώνα και να είναι πρώτο στην ζωή του.

Λίγα λόγια για το TEDxDUTH

Το TEDxDUTH διοργανώνεται από φοιτητές του ΔΠΘ από την Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη με στόχο την γεφύρωση της διαφορετικότητας και της απόστασης στην ακριτική Θράκη και της διάδοσης καινοτόμων ιδεών πέραν των ορίων μιας πόλης. Πρόκειται για φοιτητική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία. Την πρώτη χρονιά το TEDxDUTH φιλοξενείται στην Αλεξανδρούπολη και ευελπιστώντας να αποτελέσει θεσμό, θα εναλλάσσει κάθε χρόνο την βάση του μεταξύ των παραπάνω πόλεων της Θράκης που αναπτύσσεται το ΔΠΘ.

Λίγα λόγια για το TED-TEDx

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την διάδοση νέων και καινοτόμων ιδεών. Ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. ΤED = Technology -Entertainment – Design Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων εκδηλώσεων που έχει ως στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TED-like εμπειρία. Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον με αποτέλεσμα τώρα να έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.000 εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας

Μείνετε συντονισμένοι στα 2019.tedxduth.com, Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter του TEDxDUTΗ για όλες τις εξελίξεις

Προηγούμενη Ανάρτηση

Xanthi TechLab: Train your Brain

Επόμενη Ανάρτηση

Xanthi TechLab, εργαστήρια με το ESN DUTH

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …