Εργαστήριο εκπαιδευτικών “SCRATCH & ΚωδικΌραμα”

Ο STEM Education και ο WRO Hellas, με τη συνεργασία του Xánthi TechLab, διοργανώνουν δωρεάν αυτοτελές εργαστήριο εκπαιδευτικών με θέμα “SCRATCH & ΚωδικΌραμα”. Το εργαστήριο, διάρκειας 3 ωρών, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020.

28-02-2020,6-8 στο Xánthi TechLab, 1ος όροφος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ξάνθης

Το εργαστήριο εκπαιδευτικών «SCRATCH & ΚωδικΌραμα» προσφέρεται δωρεάν με την ευγενική υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα U.S. EMBASSY ATHENS

Τo εργαστήριo απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν με τις ομάδες τους στην Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού, καθώς οι μαθητές θα αξιολογηθούν στη γλώσσα προγραμματισμού SCRATCH και κυρίως στο εργαλείο ΚωδικΌραμα, το οποίο είναι υποχρεωτικό για όλες τις ομάδες να το παρουσιάσουν μαζί με το project τους.

Το “ΚωδικΌραμα” είναι το εργαλείο με το οποίο οι μαθητές μπορούν να αναπαραστήσουν οπτικά τον κώδικά τους, προκειμένου να τον κατανοούν και να τον χειρίζονται καλύτερα. Επομένως η εκμάθηση αυτού του εργαλείου από τώρα, θα τους βοηθήσει να εργαστούν με δομημένο και αποτελεσματικό τρόπο επάνω στο project τους. Το εργαλείο “ΚωδικΌραμα”, έχει αναπτυχθεί από τον κ. Αναστάσιο Λαδιά, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του WRO Hellas.

Συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdHLZIpwvTzKCvu-cCv9VOBgt1zy4OTrPbbfhMJFc6OLWncBg/viewform

 

Προηγούμενη Ανάρτηση

Πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για τις ανάγκες διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2020

Επόμενη Ανάρτηση

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης …